Крясъци от мъчения – новият химн на Русия

Държавата изтръгва показания чрез мъчения и фабрикува обвинения

анархизъм – политическа теория, която се застъпва за премахване на всички форми на авторитет, централизирано управление и принуда, като насърчава идеята за общество, основано на доброволното сътрудничество и свободното сдружаване на равнопоставени индивиди и групи

антифашизъмопониране на идеите на фашистки идеологии, организации, правителства и хора

Днешните дисиденти на Русия са анархисти. След процесите срещу Pussy Riot и изпращането на членове на групата в съвременни затворнически колонии от тип „Гулаг“ руската държава започва нова вълна от преследвания.

Репресиите започват през 2017 г., когато в разгара на президентската кампания и Световното първенство по футбол на FIFA, 6 души са арестувани в Пенза от руските служби за сигурност – ФСБ. Те са отвлечени и измъчвани с ток, с оголени жици, поставяни на различни места от телата им, бити и провесвани с главите надолу. Докато ги измъчва, ФСБ им внушава, че трябва да „признаят“ следната история: че са членове на терористична организация на име „Мрежа” („Сеть”). За улики срещу тях биват използвани поставени от службите оръжия в колите и домовете на активистите. В Пенза през 2017 г. арестуваните са Егор Зорин, Иля Шакурский, Василий Куксов, Дмитрий Пчелинцев, Арман Сагинбаев. Заради мъченията 5 от 6-те души се признават за виновни, като единствено Куксов отказва да даде показания.

През януари 2018 г. Игор Шишкин и Виктор Филинков са задържани в Санкт Петербург и са добавени към т.нар. „Мрежа”. Виктор Филинков също е отвлечен и измъчван с електрошок, принуден да научи показанията за „терористичната група” наизуст. Веднага щом се среща с адвокат, Филинков разказва какво му се е случило и показва белезите си от мъченията.Игор Шишкин е отвлечен, докато разхожда кучето си. Близките му го търсят два дни. Той също е измъчван, заведен в съда със закрито лице и качулка. Лекари констатират фрактури, многобройни охлузвания и ожулвания. Той също има изгаряния от електрошок. Шишкин обаче мълчи. Накаран е да подпише документ, с който заявява, че нараняванията му са от тренировка. След 10 дни мъчения той се съгласява да помогне на разследването.

През юли 2018 г. сред новите обвиняеми са Михаил Кулков и Максим Иванкин, които освен в терористична дейност са обвинени и в подготовка за производство на наркотици.Сценарият се повтаря отново и отново. Истината излиза наяве, когато Виктор Филинков разказва за мъченията и търси правата си. Пчелинцев и Шакурский потвърждават, че с тях се е случило същото.На 1 февруари 2019 г. са задържани 12 човека, като сред тях е Азат Мифтаков, който временно изчезва. Когато бива намерен в полициейско управление, адвокатът му потвърждава телесните му повреди. За такива съобщава и друг задържан – Данил Галкин, който вижда и побоя на Азат от службите. Двамата са членове на предполагаема радикална група „Народная самооборона“.

Репресиите продължават и с арестите на Вячеслав Лукичев, анархист и защитник на животните – арестуван на автобусна спирка от маскирани хора заради пост в чат приложението „Телеграм”, който според ФСБ „оправдава тероризма”.Кримският анархист Евгений Каракашев също е задържан заради пост в социалната мрежа „В контакте”, който според властите проповядва омраза.

Държавата използва тероризма и страховете на хората от него, за да заглуши всеки глас, който проповядва свобода. Тя продължава да измъчва собствените си граждани, които смеят да я критикуват.Избрахме днес, на Международния ден срещу полицейската жестокост, да покажем солидарност с репресираните руски анархисти и антифашисти!

Крясъците от мъченията, освен болка, са и едни от най-силните викове за свобода!

Свобода и солидарност с руските анархисти и антифашисти!

Нито един в ръцете на властта!

Антифашистко действие – България

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *