А от вас кой ще ни опази, мачо-патриоти?

Нападения над жени в България наистина има. Не само нападения – изнасилванията, домашното насилие, тормозът и деградиращото отошение са част от живота на огромна част от българките. Насилниците обаче не са бежанци, както редовно се опитват да ни убедят с по-късно оказващи се съшити с бели конци истории от измислени новинарски страници, съществуващи на базата на истерията, която сами раздухват. Насилниците са български мъже – носители на традиционната българска мъжкарска култура, в която жените правят салатка, знаят си мястото, свикнали са на гнусни коментари и открито насилие във всичките му форми – психологическо, вербално, сексуално и физическо. Мачо-патриотите, които надуват мускули и се организират, за да пребиват бежанци, ЛГБТ хора или всеки, който не е съгласен с тяхното мнение са най-ярката извадка от тази женомразка култура.

Същите патриоти, “защитници на вярата и жените”, никога не са се интересували от факта, че над един милион българки са жертви на насилие. Това не е учудващо, предвид факта, че образът на българския мъж, който те въплътяват е сам по себе си илюстрация на мачо-културата, която ражда насилето над жените. Българският мъж е мускулест, мъжествен, агресивен, хетеросексуален, готов да налети на бой на всеки, който заплашва територията му – дали измислената национална такава или собствената му приятелка или жена, която също е третирана като собственост и територия – за завоевание и “защита”.

Българските жени не са хора за патриотите, те са майки, служещи за възпроизводството на нацията, сексуални обекти за завоюване или курви, когато завоюването е несполучливо или когато е завювана от някой друг. Българските мъже “защитават” жените, защото са тяхна територия, защото им принадлежат, а не защото ги интересуват правата на жените, равенството между половете или тяхното щастие. Съвсем типично за доминираща патриархална култура на примитивния мачо, е да се защитават жените, за да не бъдат “завоювани” от чужд нашественик. Както знаем, в България е широко разпространено виждането, че “мъжете ебат, а жените ги ебат”. “Ебането” е акт на завоевание, който служи за повдигане на самочувствието, за хвалби между мъжкарчета, в които жените се обсъждат по гнусен начин, който ги заклеймява като предмети, не като личности. Секуалните отношения от най-ранна възраст се превръщат в начин за създаване и отстояване на позиция и статут в обществото – нали знаете, когато българин “ебе” много, той е страшен пич, когато жена го прави – тя е “курва”, която заслужава и е третирана като такава.

Национализмът и мачовщината са неразривно свързани. Национализмът е идеология, базирана на идеята за територия, която се отбранява с мъжественост и войнственост. Военщина, насилие, хетересексуалност са неразривна част от тази патриархална система, в която жените са сведени до елементарни стереотипи – инструмент за възпроизводство на нацията, майки и възпитателки на бъдещи патриоти, евтин и празен пропаганден образ, облечен в народна носия. “Българките са най-красивите жени на света”, гласи едно от безумните клишета на българския национализъм. Разбира се, българките са украшение на ревера на българския мачо, предмет с който той да се гордее, ако е е красив, разбира се, защото същите тези стереотипи наказват всяка българка, която не се вписва в тези елементарни рамки. “Грозните”, “дебелите” или тези, които са се родили различни по един или друг начин от плакатния стандарт, са наказвани ежедневно, стъпквани и с подрито самочувствие от същите български мачовци.

Говорейки за национализма и “защитата” на жените, мачо-патриотите са именно тези, които са най-голяма заплаха за свободата на жените. Именно консервативни и националистически партии и формирования са тези, които в последно време правят всячески опити да ограничат правата на жените в Европа. Полша е пресен пример, където управляващите консервативни националисти искаха да ограничат правото над жените над собствените им тела и да хвърлят в затвора за 5 години всяка жена, която е направила аборт или пометнала “при съмнителни обстоятелства”. Само и единствено органзиранта съпротива на полските жени, които наводниха площадите, облечени в черно, спря това жестоко похищение над базовата им свобода. В Германия, набиращата популярност анти-емигрантска АфД (Алтернатива за Германия), обявява война на самотните майки, иска да спре всякакви държавни помощи в тяхна полза и всичко това в името на “традиционното семейство” и “националните ценности”. Подобни процеси се случват почти навсякъде в Европа и авангардът в битката срещу правата и еманципацията на жените са именно националистките формации.

Насилническата патриархална мачо култура е дефинирана по брилиантен начин от афро-американската феминистка бел хуукс: “Патриархатът е политическо-социала система, която се базира на идеята, че мъжетте са доминиращи и превъзхождащи всички и всичко, което е смятано за слабо, най-вече жените, и имат правото да доминират всеки, който е по-слаб и да поддържат тази доминация с различни форми на псхологически терор и насилие.” Дали “слабите” ще са жените, ЛГБТ общността, бежанците или ромите, българските мачо-патриоти се вписват идеално в това определение.

За всяка пребита от съпруга си жена, насилена от приятеля си, защото “си го е търсела”,за всяка опипана и унижена или деградирана от сексуалните коментари на мъжете около нея, за всяка жена, на която и е припомнено “да си знае мястото”, за всяка жена, жертва на същите тези, които днес искат да ни защитават от “чуждоземните орди”:

НЕ ВИ ЩЕМ ЗАЩИТАТА, МАЧО-ПАТРИОТИ!

ОГЪН ЗА ВАС, ВАШИТЕ ИЗГНИЛИ ЦЕННОСТИ, ЗА ИДЕЯТА, ЧЕ ИМАТЕ ПРАВО НАД НАС – ДА НИ ВЛАДЕЕТЕ И ЗАЩИТАВАТЕ!

НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ ЩЕ СПРЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, КОГАТО ЦЕННОСТИТЕ, КОИТО ЗАЩИТАВАТЕ СА ПОГРЕБАНИ С ВАШИТЕ ЗНАМЕНА, ХИМНИ И ПАТРИОТИЧНА АГРЕСИЯ!

29.10.2016

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *